Uitslagen 2022

Uitslag 2022

Vanaf het begin ontspon zich direct een prachtig gevecht tussen twee ervaren en oude getrouwen. Niek Roorda en Baint Kramer, beide schippers hebben de nodige succesvolle BRIO races in hun tas, maakten het ook deze editie weer spannend met elkaar. In de polyvalken starten zij met hun klasse 10 minuten later dan de vrije klasse en UFO’s maar wisten zij zich vrij snel naar kop van het wedstrijdveld te varen. Gedurende de hele wedstrijd ging het duel nek aan nek en pas op de laatste kilometer op de poelen van Terherne wist Niek Roorda zijn definitieve voorsprong te pakken. Met een zeiltijd van 6 uur en 14 minuten waren zij rond half twee als eersten over de finish.

Dat de jeugd in aantocht is bleek uit deelname van het lokale Terhernster damesteam “Baggeren met succes” met schipper Ellen Willemsen. Met een gemiddelde leeftijd van 15,75 jaar namen zij succesvol deel aan hun eerste BRIO zeilmarathon onder niet de makkelijkste omstandigheden. Beloftes voor de toekomstige zege? We gaan het zien. Ook opvallend was de deelname van Thaeke Johannes Kuipers uit Rottevalle. Hij legde het gehele parkoers in zijn polyvalk in zijn eentje af. Een prestatie van de buitencategorie.

Met de gunstige wind uit het westen en het feit dat deze de hele dag lekker bleef waaien waren de meeste deelnemers na de vroege start rond 07:00 in de morgen om 17:00 binnen. Allemaal met hun eigen verhaal over de belevenissen onderweg en met vrolijke gezichten over wederom een mooie BRIO zeilmarathon editie. Volgend jaar volgt de 34e BRIO zeilmarathon op zaterdag 13 mei.

DE WINNAARS

Snelste boot: Niek Roorda – Polyvalk

Vrije klasse: Vernon Donraadt – Flying Arrow

UFO: Rinmert de Vries – UFO

Polyvalken: Niek Roorda – Polyvalk

Vrouwenklassement: Lotte Timmermans – Polyvalk

Terhernster klassement: Rinmert de Vries – UFO

Klik op het klassement icoon voor de uitslag van dat klassement

Overall Klassement

Niek Roorda - Polyvalk

Klassement UFO

Rinmert de Vries

Klassement Polyvalk

Niek Roorda

Lotte Timmermans

Terhernster
Klassement

Rinmert de Vries - UFO